top of page

Concert LITERAIRE NOOT

16 maart | CC GILDHOF

Er was eens …een gelaarsde kat die zijn diensten bewezen had en zich bedacht dat ‘Romeo en Julia’ met uitstek het meest tragische liefdesverhaal ooit is. O Romeo, Romeo, hoe kan het toch dat de Capulets en de Montagues zulke rivaliserende families zijn, vroeg de kat zich af. Wat als ik nu eens deze ruzie voorgoed zou kunnen oplossen, zodat Romeo en Julia wél hun perfecte liefdesverhaal verdienen, dacht de kat. Nu hij immers zelf de markies van Carabas en de dochter van de Koning via een slim plan had samengebracht, voelde de gelaarsde kat zich een echte matchmaker. Het geniale idee schoot de kat toevalligerwijs binnen, bij het opmerken van het boek ‘King Arthur’. Als hij er voor zorgde dat de Capulets en de Montagues via een list verzamelen aan de Ronde Tafel, zou het probleem zich vanzelf oplossen. Op die manier zou ieder lid zich rond de tafel evenwaardig voelen en komt er mogelijks een einde aan de eeuwige familievete. Eén ding is zeker; dit is een inventief plan. Of het een vastgeroeste vete doet verdwijnen, zullen we echter nooit weten.


U kan op dit concert al onze orkesten bewonderen. Het eerste deel spelen de JET Mini Band en JET Junior Band samen en dit o.l.v. dirigent Gilles Demeurisse. Zij vertellen u op muzikale wijze het verhaal van ‘King Arthur’ en brengen ook nog o.a. ‘Battle of the Samoerai’, ‘Fanfare & Flourishes’ en ‘Lord of the Dance’. Daarna neemt dirigent Wim Belaen samen met de JET Syphonic Band de fakkel over. U krijgt een muzikale vertolking van ‘Romeo & Julia’ en ‘Puss in Boots’. Ook het prachtige liefdeslied ‘I Shall Love But Thee’ kan u waarschijnlijk ontroeren. Samen duiken we in de wereld van enkele magische en mytische verhalen, maar voor u gebracht vanuit een muzikaal perspectief.


De JET familie verwelkomt u heel graag op zaterdag 16 maart om 20.00 uur in het CC Gildhof van Tielt. Wil u deze muzikale avond met een literaire insteek niet missen? Bestel uw tickets via www.jettielt.be of via de QR code op de affiche. Volwassenen betalen 15 euro en kinderen onder de 12 jaar betalen 10 euro.

3O1A0093.JPG
bottom of page